Lasthissar
HISSAR - RULLTRAPPOR - RULLRAMPER - LASTHISSAR - PLATTFORMSHISSAR
 

Varu-personhiss

Om din fabrik eller förrådshus har två eller flera våningar förstår du säkert hur viktigt det är för tillverkningsprocesserna och logistiken att hissarna fungerar ständigt

Våra lasthissar med personbefordran för fabriker och förrådshus är äkta arbetsdjur - starka, pålitliga och robusta.  Med lastkapacitet från 630kg till 30000kg erbjuder vi hissar både med och utan maskinrum, elektriska eller hydrauliska, med automatiska eller manuella dörrar, i standardmått och icke-standardiserade modeller. Vi vet hur man erbjuder det bästa alternativet för din byggnad, likaså hur man balanserar hisskostnaderna med de verkliga behoven. 

Ofta finns det två extremer. Den första när man genom att jaga den billigaste lösningen uppoffrar hissens prestanda och arbetsstabilitet, den andra när beställaren, med slogan “större - snabbare - starkare”, överbetalar markant för en installation av en alltför kraftfull lösning som aldrig används med sin fulla belastning.

Genom att enbart ställa några få frågor kommer vi hjälpa dig välja den gyllene medelvägen mellan att undvika installera en tillverkning som hamnar i sysslolöshet och avhålla från bortslösade medel.

I väldigt många projekt med genomtänkt lasttrafik är det möjligt att använda lasthissar utan personbefordran, vilket i ett fall av färre antal våningar kostar anmärkningsvärt mindre än en hiss med personbefordran.


Lasthissar med personbefordran

Lasthissar med personbefordran för fabriker och köpcentrum är kostnadsvänligare än varu-personhissar, men dyrare än lasthissar utan personbefordran. Lasthissar med personbefordran är säkrare för användning på allmänt tillgängliga platser, exempelvis köpcentrum, där det finns ingen möjlighet att tillhandahålla en konkret lasthissoperatör. 

Dessa hissar är passande för att transportera last från 300 kg till 2000 kg. Korgmåtten är standardiserade och anpassade efter en Europapall. Schaktkonstruktionen levereras samtidigt med hissen, som under byggarbetet måste täckas med ett brandsäkert material. Det förminskar byggarbetskostnader märkbart eftersom det behöver inte byggas en separat hisschakt.
Lasthissar utan personbefordran

Genom att klokt planera lastflöden är det i många fall möjligt att spara anmärkningsvärt med pengar och istället för en hiss med personbefordran installera en lasthiss utan personbefordran. Eftersom dessa konstruktioner transporterar inte människor behöver de inte heller lika många säkerhetsenheter, vilket resulterar i en mindre kostnad.

Även våra lasthissar utan personbefordran är äkta arbetsdjur – starka, robusta och pålitliga. För det mesta är dessa gjorda för ett arbete inomhus, men genom att utföra en liten anpassning(cylindervärmning, mer flytande hydraulisk olja, galvaniserade metalldelar, vattentät elinstallation) kan de fungera även i utomhusmiljö. Det finns även speciella versioner tillgängliga för jobb i extrema temperaturer(ner till -30°C), samt explosionsfarlig miljö.

Lastliftar används oftast i en miljö där de är tillgängliga till endast utbildad personal. Om konstruktionens lastkapacitet behöver inte vara så stor och den är placerad i en mer allmänt tillgänglig plats(i ett köpcentrum, till exempel) rekommenderar vi att du väljer en vanlig lasthiss med personbefordran av säkerhetsskäl.

De tillgängliga standarden för lastkapacitet landar mellan 100 kg och upp till 10 ton, lastkapaciteter till 40 tonnen finns tillgängliga efter förfrågan. De tillgängliga plattformstorlekarna (beroende på lastkapaciteten) är från 700 mm x 700 mm till 25m². Lyfthöjd till 22 m. För lastskydd kan plattformen rustas med staket eller väggar. Vi erbjuder även låggolvshissar, s.k. “trottoarhissar”, konstruktioner som ger en slät yta vid bottenvåningen.