Orona hissar
HISSAR - RULLTRAPPOR - RULLRAMPER - LASTHISSAR - PLATTFORMSHISSAR
 


Orona erbjuder dig alla typer av hissar. Från stora till mycket små, linhissar och hydraulhissar, med maskinrum eller maskinrumslösa.

Vi kommer att finna en lösning som passar ditt projekt bäst både i prestanda och budget.

BOSTÄDER

Vi vet hur de perfekta hissarna för en bostad ser ut. De är tysta och osynliga i sin verkan, med en angenäm och diskret, eller precis tvärtom – med en dynamisk och prestige interiör. Valet är ditt.

Vi erbjuder högt klassade personhissar för både höghus och mindre våningshus, för budgethus och toppklass bostäder. De tillgängliga beläggningarna är allt från enfärgat pulver- eller laminatbeläggning till ädelträ faner och helt glaserad korg. Hissarna förses med den senaste state-of-art tekniken, LED-belysning, samt ett automatiskt stand-by system för minskad energiförbrukning när de inte används.

Vår kvalitetskontroll vid installation säkrar hissens felfria arbete och utmärkta gångegenskaper i många år framöver.

Kontor och hotell

Hissar i kontorsbyggnader och hotell är din byggnads ansikte – visitkortet som ger kundet det första intrycket. Om hissen kommer vara visuellt oinbjudande och knarrig kan ett liknande intryck uppstå om ert företag. 

Ännu viktigare är det att hissen eller hissarna verkligen fungerar oavbrutet, för det finns väl inget sämre än den enskilda hissen som regelbundet slutar fungera i början av arbetsdagen, just när alla arbetande anländer till jobbet? Hyresgästerna börjar bli irriterade och kräver sänkning på hyran, ert verksamhet förlorar...

Hotellgästen som tvingades bära upp sin tunga resväska till rummet på toppvåningen på grund av den trasiga hissen – kommer han återvända? Troligtvis inte, och kommer att rekommendera sina vänner och bekanta att aldrig välja detta hotell...

Just därför är våra hissar för kontor och hotell otroligt stabila i sin verkan och har en design som är modern och prestige, och ärligt talat, vårt erfarenhet och möjligheter kommer låta dig realisera nästan alla dina visioner gällande din hissbeläggning.

Det är viktigt att komma ihåg att när man planlägger ett nytt kontorshus eller hotell måste man förutse den rätta mängden hissar genom att värdera både hur många som kommer att använda huset, hur husets försörjande och serviceflöde kommer se ut(exempelvis, i en stor och prestige A klass kontorsbyggnad är det inte normalt om städerskan eller vattenleverantören använder samma hiss som kunderna).

En till sak att notera är att när huset är byggt färdigt och helt fyllt med hyresgäster kommer det vara mycket dyrare att bygga ut och installera nya hissar!

Sjukhusen och vårdinstanser

I hissindustrin anses sjukhus vara de objekten där kraven för hissarna är som högst – det behövs ingen förklaring för vad som kommer att hända om hissen med patienten på väg till operationssalen fastnar...

Oftast fungerar sjukhushissarna i 24/7 körläge. Därav är det viktigt att de centrala hissarna har den största möjliga antal startar per timme(240 startar/timme), annars finns det risk för snabb överhettning vid intensiv belastning. 

Vår många års erfarenhet i att ersätta de befintliga och installera nya hissar i sjukhus, polikliniker, vårdhem och andra vårdsinsatser låter oss erbjuda er de bästa lösningarna för både service- och patienthissar.

Pålitlighet, stabil verkan och eftertänksam tillgänglighet beskriver våra hissar som är gjorda för sjukhus och vårdinsatser. De använda korgbeläggningsmaterial är lätt att ta hand om och desinficera. Om nödvändigt kan vi erbjuda åtkomstkontroll, samt särskilda prioritetslägeslösningar.

Miljö

Orona är det första hissföretaget i världen att bli certifierat inom Eco-design(ISO 14006). Vi erbjuder miljövänliga alternativ sedan 2008 och fortsätter att utveckla våra produkter dagligen.

Läs mer om Oronas Eco-design och End-of-life behandling här.